2014.a Maailma Meistrivõistlused Rallikrossis? – EST RX

2014.a Maailma Meistrivõistlused Rallikrossis?

8. august 2013 on IMG (2013.a Euroopa Rallikrossi Meistrivõistluste promootor) andnud pressiteate, mille toome siinkohal lühidalt Eesti rallikrossi fännideni tõlgituna eesti keelde.

IMG soovib teha muudatusi 2014.a rallikrossi meistrivõistlustes. Nimelt on IMG-l plaan 2014.a laiendada Euroopa Meistrivõistlused Rallikrossis Maailma Meistrivõistlusteks Rallikrossis. Selle kinnitamiseks peab World Motor Sport Council IMG plaani heaks kiitma.

IMG soov on, et Euroopa kalender jääks suures plaanis samaks, mis see oli 2013.a hooajal ja nad lisavad ainult kaks etappi väljaspool Euroopat. Esialgse kava järgi toimuksid euroopa-välised võistlused enne ja pärast (umbes oktoobrikuus) Euroopa tavapärase hooaja algust ja lõppu. Maailma Meis
trivõitlused peetakse esialgse plaani järgi ainult SuperCar klassis, kuid samuti antakse välja Euroopa Meistri tiitel kõigis kolmes klassis (Super1600, TouringCar ja SuperCar).

Tanner Foust (Top Gear USA saatejuht, Formula Drift meister ja Rallikrossi Euroopa Meistrivõistluste etapivõitja) kirjeldab rallikrossi järgmiselt: „See on parim osa motospordist, mis on pakitud ainult 6 minutisse – selles on näha kokkupõrkeid, hüppeid, külglibisemisi, autod on kiiremad kui ükskõik mis muud autod, mis näevad auto moodi välja“!