2015.aastal FIA World Rallycross Championship Soome etappi ei tule – EST RX

2015.aastal FIA World Rallycross Championship Soome etappi ei tule

FIA World Rallycross Championship (eesti keeles FIA maailma meistrivõistlused rallikrossis) Soome etappi ei lisatud 2015.a kalendrisse. Otsus tehti seetõttu, et 2015.a kalender on ülekoormatud, kuna võistlusnimekirja lisati näiteks Hispaania Barcelona F1 rada ja see tähendas, et IMG Motorsport pidi tegema lepingusse pausi AKK Sports´iga, kes korraldas Soome etappi.

IMG Motorsport loodab AKK Sports´ga koostööd teha tulevikus ja läbirääkimised juba selles osas käivad, et 2016.a kalendrisse siiski Soome etapp pääseks.
Martin Anayi, World RX tegevdirektor IMG Motorspordis selgitas: “Me oleme väga nautinud koostööd AKK Sports´ga ja sooviksin siinkohal märkida, et hindame neid kui meie üht parimat võistluste korraldamise partnerit. On väga kahju, et nad langesid 2015.a kalendrist välja, sest AKK Sports on olnud väga professionaalne ja me oleme väga nautinud nendega koostööd. Loodan, et meil on tulevikus taas võimalus koostööd teha.”
2015.a FIA World Rallycross Championship kalender avalikustatakse hiljem sel aastal.
allikas: http://www.rallycrossrx.com/article/8512/finland-rx-dropped-in-2015

Eesti Rallikrossi Komitee esimees Valdur Reinsalu: “Kuulsime esimest korda täna hommikul Soomlastelt, et nad jäävad järgmisel hooajal kalendrist välja. Sellest on tuline kahju, sest Soome etapp on olnud läbi aastate eesti rallikrossisõitjate hüppelauaks Euroopa ja Maailma meistrivõistlustele. Soome sõitmiseks oli sõitjatel vaja kõige väiksem reisieelarve kokku saada. Meieni jõudnud info kohaselt toimub Skandinaavias järgmisel hooajal võistlus vaid ühes riigis. Seega peavad järgmisel hooajal “välja” sõitma minejad arvestama suuremate reisikuludega, mida annaks kindlasti vähendada, kui erinevate meeskondade sõitjad suudaksid näiteks võistlusautode transporti ühildada.”